Bedrijfsuitje: verdrink niet in het aanbod

bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje: er is zoveel keus, maar wat is leuk? Er is zoveel aanbod. Hoe kan ik de beste keuze maken? 

Ieder jaar wordt weer een bedrijfsuitje georganiseerd. Maar wie gaat het dan doen? Wat een leuke dag wordt voor de deelnemers, is soms stressvol voor de organisator….

In dit artikel vind je dé tips om een succesvol bedrijfsuitje te organiseren. Zo wordt de teamdag ook voor degene die “de Sjaak is”, leuk om aan mee te doen!

Dit doen we door gebruik te maken van onze jarenlange expertise. Ook nemen we de ervaringen van onze klanten mee.

Begin bij je team voor een leuk bedrijfsuitje!

Vaak ben jij als collega dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van een leuk bedrijfsuitje. Een valkuil is om dan te gaan zoeken, naar iets wat je zelf leuk vindt. Of waarvan je denkt dat het team dit leuk vindt. Probeer niet om in aannames te vervallen! 

Stap 1 is om in kaart te brengen wat jullie de afgelopen jaren hebben gedaan. Vraag dit desnoods na, bij andere collega’s. En vergeet niet om naar hun ervaringen te vragen! Was het een sportief uitje? Of juist een denk of puzzel spel? 

Voor het kiezen van een leuk bedrijfsuitje is deze vraag erg belangrijk (en hij wordt vaak vergeten!). 

Ook moet je niet vergeten om op tijd te beginnen. ooral: op tijd zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het is slim om minstens 3 maanden van tevoren te plannen. Vaak zijn er dan nog data beschikbaar. Ook heb je dan genoeg aanloop om je team te motiveren voor het bedrijfsuitje. 

Bedrijfsuitje: Wat willen je collega’s?

Stap 2 is om je team te analyseren. Vooral bij een nieuw team liggen er vaak uitdagingen. Teambuilding is dan extra effectief, maar je moet ook scherp blijven!

Wat voor types zijn het? Oud of jong? Sportief of niet? Zodra je hiervan een inschatting hebt gemaakt is het tijd om te gaan filteren in het aanbod. Stel controlevragen: wat willen zij?

Stel dat je een groep hebt die actiever is, dan is een actiever spel slim om te doen. Maar als het puzzelaars zijn dan is een uitje als het Jeukwoordenspel eerder geschikt. 

Heb je eenmaal een keus gemaakt? Dan kun je dit voorleggen aan een betrouwbare collega en bij voorkeur aan je hele team. Zo maak je ze medestander van je idee. En je voorkomt dat ze het gevoel krijgen, dat ze iets wordt opgedrongen. Op die manier doen ze vaak fanatieker mee, op de dag zelf. Zo wordt het vanzelf een leuk bedrijfsuitje. 

Leuk bedrijfsuitje? Schakel een professionele eventpartij in!

Je hoeft het niet alleen te doen! Sterker nog: je kunt om hulp vragen aan een goed evenementenbureau. Met name een die gespecialiseerd is in het organiseren van een bedrijfsuitje. Zij hebben niet alleen ervaring met organisatie, maar ook een groot landelijk netwerk met samenwerkingspartners. Van landelijke boslocaties, tot knusse centrumrestaurants. Je raadt het al: Wij van WC-Eend adviseren….

Heb je eenmaal de dag gepland? Heel mooi! Dan begint de voorpret al. Deel je keus met je team. Of maak ze nieuwsgierig. Je hoeft niet alles te verklappen, maar wel dat ze bijvoorbeeld sportschoenen aanmoeten.

De omstandigheden spelen namelijk een belangrijke rol. Je kunt een leuk bedrijfsuitje, nog zo goed plannen. Soms zit het weer tegen. In dat geval, moet je als organisator duidelijk aan je team communiceren. Neem je paraplu of juist zonnebrand mee! Ook een kledingvoorkeur is aan te raden. Niets is zo vervelend dan sporten in een overhemd. 

bedrijfsuitje organiseren

Bedrijfsuitje organiseren? Doe wat extra’s!

Hoe leuk is het als je een bedrijfsuitje organiseren persoonlijk maakt. Bijvoorbeeld door handgeschreven kaartjes aan de deelnemers te geven. Waar je op schrijft: “bedankt voor je inzet het afgelopen jaar!” Ook leuk is om persoonlijke prijzen te geven. Wij hebben menig bedrijfsuitje gehad waarbij de klant, zelf ook prijzen had meegenomen. Waardering voor mensen is het allerbelangrijkste. En dat is niet zo moeilijk als je denkt. Het gebaar hoeft niet groot te zijn! 

Dan breekt eindelijk de grote dag aan: het bedrijfsuitje gaat van start! Belangrijk voor de regelaars onder ons: je mag het nu loslaten. De spelleiding begeleidt het evenement. Je mag zelf meespelen. Probeer dit ook te doen! Je hebt nu toch geen invloed meer op wat er gaat gebeuren. Laat je meeslepen door het spel en wordt verrast door de groepsdynamiek. 

Bedrijfsuitje? Bel ons😉

Even een sigaar uit eigen doos… Wij hebben de leukste en originele bedrijfsuitjes! Vele tevreden klanten gingen jullie al voor. Daarnaast leveren wij altijd maatwerk. Ook ondersteunen wij met het zoeken naar een geschikte locatie, maar er is meer! Wij helpen ook bij de juiste communicatie naar je team toe. Want het voortraject is net zo leuk als de dag zelf. Hieronder onze bedrijfsuitjes per categorie. Wel zo overzichtelijk! Spreek ik je snel?

Heb jij een groep die taalkundig is, speel dan het Jeukwoordenspel. Wij gebruiken jullie kantoorjargon om een spel op maat te maken.

Nog even alles op een rij voor een perfect bedrijfsuitje.

Het is dus belangrijk dat je jezelf echt verplaatst in je team. Wat vinden zij leuk? En wat past binnen de dag? Stel dat je een lange rondleiding hebt gepland, laten we zeggen van 9 uur tot 5 uur ’s middags. Dan is het aan te raden om juist een actief leuk bedrijfsuitje te gaan doen. Ze hebben al de hele dag geluisterd. Dan is de energie vaak laag en de motivatie ook om nogmaals te luisteren.

Uiteraard kunnen wij jullie hierbij uitgebreid adviseren. Dat is ons werk! Daar doen wij het voor. Omdat wij met een klein team werken, kunnen we snel schakelen. Zo leveren wij het liefste maatwerk. Zodat de dag voor iedereen ontzorgd wordt. Zowel voor jou als organisator als voor de deelnemers. 

Hieronder nog een kort overzicht van onze bedrijfsuitjes:

Liever wat actiefs? Kies dan voor Office Olympics. Een estafette waar jouw bedrijf én collega’s centraal staan.

Ga je voor teamontwikkeling met een glimlach? Dan hebben wij de DISC-Kwiz. Herken jij de gele kanarie in jouw team?

Familiegevoel gegarandeerd met het fanatieke spel Ticket to Fly. Voor echte avonturiers. Verzamel jij de meeste routes? En pak jij die prijsbeker? 

Op avontuur gaan met je team? Kies dan voor ons Zoek de behendige Mol spel. Een van de spelers is een echte saboteur. Wij helpen hem met voorinformatie, zodat hij jullie kan saboteren. Hoe leuk is dat! 

Mocht je een event op maat willen, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag!

Vriendelijke groet,

Team GO Teambuilding 

Goedgekeurd
door onze klanten
Je kiest voor ons omdat
Praat nu geheel vrijblijvend met een van onze experts

Vrijblijvende offerte

Vertel ons jouw wensen en wij maken een offerte op maat.

1
2
3
Team GO-Teambuilding
Demian-

Demian Vane

Eigenaar- Eventmanagement & Strategie
Ydanne-

Ydanne Breeman

Concept & Creatie
Roxana-

Roxana van der Meulen

Presentatie
Ilja-Wensink-

Ilja Wensink

Webdesign & SEO

Wilt u ook een uniek event voor uw bedrijf?

Bedrijfsuitje: verdrink niet in het aanbod

Goedgekeurd
door onze klanten
Je kiest voor ons omdat

📞Spreek nu vrijblijvend met één van onze experts op 06-46424622 

📩Mail naar: [email protected]

Ik wil meer weten

Vertel ons jouw wensen en wij maken een offerte op maat.