Go Team Building

Maatwerk in teamuitjes

5/5

100% Tevreden Klanten

Bedrijfsuitje: verdrink niet in het aanbod

bedrijfsuitje: verdrink niet in het aanbod

Bedrijfsuitje: dat wil iedereen wel. Maar wat is leuk? Er is zoveel aanbod. Hoe kan ik een goede keuze maken? 

In dit artikel helpen we je bij het maken van deze keuze. Dit doen we door gebruik te maken van onze jarenlange expertise. Ook nemen we de ervaringen van onze klanten mee.

Het jaarlijkse bedrijfsuitje.

Voor het organiseren hiervan krijg je als afdeling een budget toegewezen. Je hebt bijvoorbeeld een team van 40 man en moet daarmee iets leuks gaan doen. Waar begin je dan? De Google term: leuk bedrijfsuitje, levert al gauw honderden resultaten op. Hieronder volgt een praktisch stappenplan, om niet in het aanbod te verdrinken.

Begin bij je team voor een leuk bedrijfsuitje!

Vaak ben jij als collega dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van een leuk bedrijfsuitje. Een valkuil is om dan te gaan zoeken, naar iets wat je zelf leuk vindt. Of waarvan je denkt dat het team dit leuk vindt. Probeer niet om in aannames te vervallen! 

Stap 1 is om in kaart te brengen wat jullie de afgelopen jaren hebben gedaan. Vraag dit desnoods na, bij andere collega’s. En vergeet niet om naar hun ervaringen te vragen! Was het een sportief uitje? Of juist een denk of puzzel spel? 

Voor het kiezen van een leuk bedrijfsuitje is deze vraag erg belangrijk (en hij wordt vaak vergeten!). 

Wat past bij ze?

Stap 2 is om je team te analyseren. 

Wat voor types zijn het? Oud of jong? Sportief of niet? Zodra je hiervan een inschatting hebt gemaakt is het tijd om te gaan filteren in het aanbod. Dit kun je makkelijk doen op vergelijkingswebsites voor bedrijfsuitjes. Alles voor dat leuke bedrijfsuitje! 

Stap 3: peil je team. 

Heb je eenmaal een keus gemaakt? Dan kun je dit voorleggen aan een betrouwbare collega en bij voorkeur aan je hele team. Zo maak je ze medestander van je idee. En je voorkomt dat ze het gevoel krijgen, dat ze iets wordt opgedrongen. Op die manier doen ze vaak fanatieker mee, op de dag zelf. Zo wordt het vanzelf een leuk bedrijfsuitje. 

Leuk bedrijfsuitje? Vergeet dit niet!

Heb je eenmaal de dag gepland? Heel mooi! Dan begint de voorpret al. Deel je keus met je team. Of maak ze nieuwsgierig. Je hoeft niet alles te verklappen, maar wel dat ze bijvoorbeeld sportschoenen aanmoeten.

De omstandigheden spelen namelijk een belangrijke rol. Je kunt een leuk bedrijfsuitje, nog zo goed plannen. Soms zit het weer tegen. In dat geval, moet je als organisator duidelijk aan je team communiceren. Neem je paraplu of juist zonnebrand mee! Ook een kledingvoorkeur is aan te raden. Niets is zo vervelend dan sporten in een overhemd. 

Samenvattend

Het is dus belangrijk dat je jezelf echt verplaatst in je team. Wat vinden zij leuk? En wat past binnen de dag? Stel dat je een lange rondleiding hebt gepland, laten we zeggen van 9 uur tot 5 uur ’s middags. Dan is het aan te raden om juist een actief leuk bedrijfsuitje te gaan doen. Ze hebben al de hele dag geluisterd. Dan is de energie vaak laag en de motivatie ook om nogmaals te luisteren.

Uiteraard kunnen wij jullie hierbij uitgebreid adviseren. Dat is ons werk! Daar doen wij het voor. Omdat wij met een klein team werken, kunnen we snel schakelen. Zo leveren wij het liefste maatwerk. Zodat de dag voor iedereen ontzorgd wordt. Zowel voor jou als organisator als voor de deelnemers. 

We heten niet voor niks GO Teambuilding. Met twee hoofdletters aan het begin. Onze GO staat voor vooruitgang. Gaan en plezier maken. Zo kom je tot het leukste bedrijfsuitje! Dat beloven we. 

Goedgekeurd
door onze klanten
Je kiest voor ons omdat
Demian - Go Team Building

Even overleggen?

Bel ons op 06-46424622 

Of mail naar: info@goteambuilding.nl

Wilt u ook een uniek event voor uw bedrijf?