Online teambuilding voor thuiswerkers

online teambuilding voor thuiswerkers

Wat maakt online teambuilding zo populair? In dit artikel leggen we uit dat er twee factoren zijn die een rol spelen bij online teambuilding. Die zijn vooral van belang wanneer een team grotendeels thuis werkt.

deel van een organisatie

Er zijn twee factoren die maken dat teamleden zich betrokken voelen bij het team. Een daarvan is dat je je thuisvoelt op je werk. Je bent onder gelijkgestemden. Je praat over dezelfde dingen met je collega’s en over veel zaken heb je min of meer dezelfde mening. Je bent deel van een organisatie. 

Het teamgevoel

Vaak benoemen organisaties dat als ‘een familie’. Dat club-idee wordt nog eens versterkt als je dezelfde bedrijfskleding draagt en je werkplek is ingericht volgens de kleuren en het logo van het bedrijf. En juist dat laatste kan natuurlijk niet als je thuis werkt. Je deelt niet langer dezelfde werkplek met je collega’s. Je eet niet meer in de bedrijfskantine waar je informeel praatjes aanknoopt. Je ontmoet elkaar niet meer bij de koffieautomaat waar je stiekem moppert en de laatste roddels uitwisselt.

Thuiswerken

Daar staat tegenover dat je thuis veel makkelijker je werktijd kunt indelen. En dat je toegankelijk bent voor je gezin. Als er iets is kan je kind je werkkamer binnen lopen. Dat laatste leidde al tot hilarische filmpjes op YouTube. Bijvoorbeeld die van een Amerikaanse presentator waar tijdens een live uitzending zijn dochter en vervolgens zijn vrouw in beeld verschenen. 

Los zand relatie

Thuis is nooit ver weg als je thuis werkt. Dat is natuurlijk ook het leuke van thuiswerken. Je bent in je privé omgeving. En tegelijkertijd ben je bezig voor de organisatie waar je voor werkt. Het gevaar is natuurlijk dat je het zo gezellig hebt thuis dat je werk meer op de achtergrond raakt. Je doet dan nog wel de taken die je zijn opgedragen maar je voelt je minder deel van het bedrijf of het team waarin je normaal gesproken werkt. 

Teveel thuiswerken leidt tot een los zand relatie met je werk. Nu veel organisaties noodgedwongen hun werknemers vanuit huis laten werken is het nodig om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Even uit de vertrouwde omgeving en online samenkomen. 

De voordelen van online teambuilding

Hiervoor hebben bedrijven massaal de voordelen van informele online borrels ontdekt. Compleet met borrelbox. Via de bekende platforms zoals Zoom en Teams ontstaat iets wat lijkt op de interactie tijdens een normaal teamoverleg. Het verschil is wel dat je je collega’s online ongemerkt op ‘mute’ kunt zetten – iets waar je soms wel eens op hoopt tijdens een fysiek overleg!

online Teambuilding is doen

Nog veel beter dan een online borrel werkt een online teambuilding spel. En dat heeft te maken met de tweede stimulans voor het teamgevoel. Samenkomen is een belangrijke factor, daarover schreven we in de voorgaande paragrafen. Gezamenlijk iets doen echter versterkt het teamgevoel nog veel meer.

De ingrediënten van effectieve online teambuilding

Als je dus wilt dat je medewerkers meer betrokken zijn op elkaar moet je zorgen dat ze gezamenlijk aan een taak kunnen werken. Uit onderzoek blijkt dat dit sterk motiverend werkt. Het verbetert het teamgevoel en de identificatie met het bedrijf. Een uitdagende pubquiz of een online Zoek De Mol spel bevatten precies de ingrediënten waardoor meer betrokkenheid ontstaat. Hieronder zetten we ze nog even op een rijtje.

  • Als team werk je samen aan een taak
  • Het spel daagt uit. Je moet originele oplossingen vinden en daarbij kun je elkaar als teamleden inspireren.
  • Je werkt onder tijdsdruk en dat verhoogt de concentratie tijdens het spel
  • Als team probeert het beste uit jezelf te halen.

De sleur doorbreken

Thuiswerken heeft namelijk ook zo zijn uitdagingen. Je kunt gemakkelijk inzakken en de organisatie komt in jouw beleving verder van je af te staan. Door weer even samen met je collega’s een gezamenlijke inspanning te leveren en plezier te beleven, voel je je weer deel van het team. Een online teambuilding event doorbreekt de sleur. Door ontspannen gezamenlijk aan een taak te werken raakt thuis op de achtergrond en je collega meer op de voorgrond.

Goedgekeurd
door onze klanten
Je kiest voor ons omdat
Praat nu geheel vrijblijvend met een van onze experts

Vrijblijvende offerte

Vertel ons jouw wensen en wij maken een offerte op maat.

1
2
3
Team GO-Teambuilding
Demian-

Demian Vane

Eigenaar- Eventmanagement & Strategie
Ydanne-

Ydanne Breeman

Concept & Creatie
Roxana-

Roxana van der Meulen

Presentatie
Ilja-Wensink-

Ilja Wensink

Webdesign & SEO

Wilt u ook een uniek event voor uw bedrijf?

Online teambuilding voor thuiswerkers

Goedgekeurd
door onze klanten
Je kiest voor ons omdat

📞Spreek nu vrijblijvend met één van onze experts op 06-46424622 

📩Mail naar: [email protected]

Ik wil meer weten

Vertel ons jouw wensen en wij maken een offerte op maat.